Köpvillkor

Köp

Vid beställning träffas avtal om köp först när Arvika Konsthantverk bekräftat beställningen genom en orderbekräftelse. En orderbekräftelse skickas inom 24 timmar efter att beställning mottagits. Om leveranstid ändras i beställningen kommer kunden att meddelas om detta snarast möjligt. Du har alltid rätt att häva köpet utan kostnad fram till att varan är skickad. Arvika Konsthantverk har ägande och återtaganderätt till samtliga produkter tills dess att fullständig betalning har mottagits från kund. För att handla hos oss måste kunden vara 18 år och Arvika Konsthantverk måste kunna fastställa kundens bostadsadress.

Priser

I priserna ingår moms med 25 % för beställningar inom EU. Vid bekräftad beställning, kan priserna endast ändras av omständigheter som Arvika Konsthantverk inte råder över. Till exempel väsentligt ändrade råvarupriser, valutaförändringar eller ändrad moms. Inga expeditionskostnader tillkommer. Skulle priset ändras har kunden rätt att utan kostnad häva köpet.

Frakt

En fraktkostnad tillkommer. Fraktkostnaden kan komma att ändras och ibland vara rabatterad. Du ser fullständig fraktkostnad i kassan.

Vi levererar endast inom Sverige. För ev. leverans till utlandet, kontakta oss.

Betalningsalternativ / betalningsvillkor

Vi använder oss av kortbetalning och Swish.

Leveranser

Vi packar och skickar varor på torsdagar. Avvikelser kan förekomma. I sådana fall kontaktar Arvika Konsthantverk kunden. Paketen levereras av PostNord till utlämningsställe/post.

Leveransförseningar

Ibland uppstår leveransförseningar från våra leverantörer utom vår kontroll. Det kan till exempel ske då en leverantör inte kan fullfölja sina leveransförpliktelser mot oss. Om det inträffar frånsäger vi oss ersättningsansvar till kunden för den skada som förseningen åstadkommit.

Skadade varor

När du får dina varor är det viktigt att du kontrollerar din beställning direkt. Har du mottagit en felaktig eller skadad vara, kontakta oss så snart som möjligt via e-post till info@arvikakonsthantverk.se

Ångerrätt och öppet köp

Privatkunder har enligt distansavtalslagen rätt till 14 dagars ångerrätt. Detta innebär att du som kund har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan. Återsänd vara måste vara oanvänd och i sin originalförpackning. Vid utnyttjande av ångerrätt/öppet köp står kunden för returfrakten.

Returer och reklamationer

Om du vill utnyttja din ångerrätt eller reklamera en skadad eller felaktig produkt ber vi dig kontakta oss via e-post för vidare instruktioner så fort som möjligt. Meddela oss via e-post info@arvikakonsthantverk.se innan du skickar något. Lägg med fakturan/kvittot så vi kan identifiera returen. Kom ihåg att du ansvarar för frakten till oss.

Vid en eventuell tvist följer vi alltid ARN:s rekommendationer.

Återbetalningar

Summan återbetalas snarast möjligt från det att vi har mottagit och godkänt returen.

Reservationer

Vi reserverar oss för ändringar i priser till följd av stora prisavvikelser från våra leverantörer, felskrivningar eller andra fel som ligger utanför vår kontroll. Läs mer om oförutsedda händelser under Force Majeur nedan.

Ej uthämtat paket

Om ditt paket anländer till ett utlämningsställe skickas en avisering via e-post eller sms till dig. Du som kund är ansvarig för att det mobilnummer, den adress och den e-postadress du angivit är korrekta.

Om du inte hämtar ut ditt paket så debiteras du en administrativ avgift på 250 kr.

Force Majeure

I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut och jämförbara händelser utanför vår kontroll vilka ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal. Nedan följer länkar till Konsumentverket och ARN där du kan läsa mer detaljerat om konsumentköplagen och distansavtalslagen mm.

https://www.konsumentverket.se/

https://www.arn.se/

Som konsument kan du även vända dig till EU för att få hjälp med konfliktlösning när du handlat på nätet.

Länk: https://ec.europa.eu/odr

Dina personuppgifter

Se vår personuppgiftspolicy »

Företagsuppgifter

Arvika Konsthantverk Ekonomisk Förening, Kyrkogatan 17B, 671 30 Arvika

Tel: 0570-106 33

E-post: info@arvikakonsthantverk.se

Org nr: 716411-3305